Élelmiszerek és italok a DXN kínálatából

Attól a Hippokratészi mondástól, hogy „Étked legyen orvosságod, táplálékod gyógyszered!” – eléggé eltávolodtunk. Rengeteg a színezék, a tartósítószer, különböző kémiai anyag az ételekben, aminek semmi helye a testünkben, mégis nagy mennyiségben visszük be azt, már egész kicsi korban.

A wikipédia szerint: „Az élelmiszer emberi fogyasztásra szánt illetve alkalmas feldolgozott, részben feldolgozott vagy feldolgozatlan anyag vagy termék. Az élelmiszer fogalmába beletartozik a víz és az italok is, illetve minden olyan anyag, melyet az előállítás, feldolgozás illetve kezelés során szándékosan a termékhez adnak.

Az étel általában fehérjéből, zsírokból, szénhidrátokból, vitaminokból és ásványokból álló anyag, melyet az élő szervezet a létfenntartáshoz, a növekedéshez és a test energiával való ellátásához használ fel.”

A fenti állításból kiragadnék egy mondatot, miszerint az élelmiszer fogalmába beletartozik a „minden olyan anyag, melyet az előállítás, feldolgozás illetve kezelés során szándékosan a termékhez adnak.”

Mire is gondolhatnak? Nem tudom, de nekem egyből a tartósítószer, színezékek, térfogatnövelők, ízfokozók és egyéb adalékanyagok jutottak eszembe, amik lássuk be, hogy nincsenek túl jó hatással szervezetünkre.

Nézzük meg, hogy mi a helyzet az ételekben, zöldségekben, gyümölcsökben lévő tápanyagtartalommal? Sajnos ez a tény is elszomorító, hiszen számos kutatás bizonyítja, hogy egyre kevesebb az élelmiszerekben a vitamin és ásványi anyag tartalom.

Mit jelent ez? Azt, hogy eszünk, de nem táplálkozunk! Nem minőségi, hanem mennyiségi táplálkozást folytatunk.
A következő ábra azt mutatja, hogy hogyan csökkent az élelmiszerek tápanyag és vitamin tartalma, az elmúlt években. Ez egy hivatalos felmérés, a Gödöllői Agrártudományi Egyetem készítette dr. Márai Géza professzor mérései alapján.

Az alábbi adatok azt mutatják, hogy Magyarországon hogyan csökkent az élelmiszerek tápanyag és vitamin tartalma, az elmúlt években.
1966-ban megvizsgálta a zöldségek-gyümölcsök tápanyagtartalmát és ezt vette 100 %-nak. Majd újra és újra megvizsgálta, és a 2005-ös adatot megnézve döbbenetes a különbség. Például, ha megnézzük a búzát, amiből a kenyeret készítik, a korábbi adatokhoz képest mindössze 35,4 % tápanyag tartalom maradt.

Azóta eltelt pár év, vajon most milyen adatot mérnének?

Ami viszont lényegesen megnövekedett, az a növényvédő szerek, mesterséges tápoldatok, kémiai összetevők, színezőanyagok mennyisége.

A fentieket végig gondolva kiderül, hogy az igazi tápérték bevitele tizedére csökkent néhány évtized távlatában, és ezzel együtt az ember egészsége drasztikusan romlott.

Ugyanis, ha szervezetünk nem kapja meg a szükséges tápanyagokat, vitaminokat, akkor az előbb utóbb betegséghez vezethet. A legtöbb egészségügyi probléma az emésztőrendszerben kezdődik, a hiányos és helytelen táplálkozás miatt.
Sokan nem figyelnek oda eléggé, hogy mit esznek, mit isznak mindaddig, amíg komolyabb egészségügyi problémájuk nem lesz. Pedig mennyivel egyszerűbb lenne egy kis odafigyeléssel megelőzni a bajt, mint a kialakult betegséget gyógyítani.

A helytelen táplálkozás gyakran elhízáshoz is vezethet. Egy felmérés alapján Magyarországon a felnőttek 65 %-a túlsúlyos, vagy elhízott. Sajnos egyre több gyerekre is ugyanez elmondható.
Az európai országok között ebben első helyen állunk!
Sok esetben nem azért hízunk el, mert olyan sokat eszünk, hanem mert az étkezés során bevitt méreganyagok ellen szervezetünk úgy védekezik, hogy a méreganyagokat zsírsejtekbe csomagolja, hogy azok ne jussanak be a véráramba. Ezekből a zsírsejtekből lesznek a zsírpárnák, ami először csak esztétikai problémát jelenthet, de később komoly betegségek kialakulásához vezethet.

Mit tehetünk a helyes táplálkozásért? Először is érdemes jól megnézni, hogy mit és hol vásárolunk, hogy amit elfogyasztunk, azt a lehető legbiztonságosabb helyről szerezzük be.

Nem könnyű feladat, de mi tudunk egy biztos megoldást, ami már 26 éve bizonyított, közel 8 millió elégedett fogyasztónak.

A DXN élelmiszerei és italai 100 % -ban természetes nyersanyagokból készülnek szigorú ellenőrzések mellett, továbbá tartósítószert, mesterséges színezéket illetve mesterséges aromát nem tartalmaznak. Mindezt számos nemzetközi szabvány ISO 14001, ISO 9001 és TGA elismerések tanúsítják.

Ezek a termékek nagymértékben hozzájárulnak az egészséges életmódhoz, ha azok fogyasztását beépítjük a napi táplálkozásunkba. Természetesen fontos a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele és a rendszeres testmozgás is.

ÉLELMISZEREK ÉS ITALOK A DXN KÍNÁLATÁBÓL

DXN BIO SZŰZ KÓKUSZOLAJ

A DXN BIO Szűz Kókuszolaj közvetlenül a friss BIO gazdálkodásból származó érett kókuszdiókból hidegen sajtolt eljárással kinyert BIO szűz kókuszolaj. Használható főzéshez, sütéshez, salátákhoz dresszingként, hogy emelje az ételek ízvilágát. Összetevők: 100 % BIO szűz kókuszolaj Nettó térfogat: 500 ml

DXN L-VEGMIX

A DXN L-Vegmix dehidratált zöldségkeverékeket és datolyát tartalmaz. Ha nincs időd főzni, csak nyiss ki egy tasak L-Vegmixet, és pár perc alatt el is készítheted az egészséges levesed. Összetevők: póréhagyma (46 %), paradicsom (25 %), datolya (25 %), gyömbér 4 %) Amit az L-Vegmixről tudni érdemes:

  • 100% természetes összetevők
  • Nem tartalmaz hozzáadott tartósítószereket, színezékeket, vagy hozzáadott adalékanyagokat
  • Nem tartalmaz hozzáadott sót

Nettó tömeg: 270 g (10 tasak x 27 g) Egy tasak 9 dl leves elkészítéséhez elegendő!

SPIRULINA CEREAL

Spirulina tartalmú instant gabonapehelypor. A spirulina széles körben ismert, mint kiegyensúlyozott táplálék, a magas rosttartalmú gabonaféléket pedig minden élelmezéstudományi szakértő javasolja. A DXN Spirulina gabonapehely kiváló minőségű gabonából és spirulinaporból készül, így az egyik legjobb, könnyen elérhető tápanyagforrás. Koleszterinmentes, így kortól függetlenül fogyasztható. Elkészítési javaslat: A zacskó tartalmát öntse egy csészébe, adjon hozzá forró vizet és keverje össze. Nettó súly: 900 g (30 tasak x 30 g)

NUTRIZHI

A DXN NutriZhi instant italpor egy olyan szója- és malátakeverék, ami első osztályú szójababból és Ganoderma micélium kivonatból készült. Egészségre jótékony hatású tápanyagokban (omega 3-ban, omega 6-ban, kalciumban) gazdag. Felhasználási útmutató: Tegyen egy zacskó Nutrizhit egy csészébe, öntsön bele forró vizet és keverje el. Nettó tömeg: 600 g (20 tasak x 30 g)

DXN ROSELLE JUICE

Ez a gyümölcslé a Szudáni-hibiszkusz csészelevél-kivonatát tartalmazó hűsítő ital. A DXN Roselle gyümölcslé egy finom frissítő ital, mely ideális egészséges jégkrémek, dzsemek és zselék készítéséhez is. Frissítsd fel magad a nap bármely szakaszában a DXN Roselle itallal! Felhasználási javaslat: adjon 2 evőkanál Roselle Juice-t 200 ml hideg vagy meleg vízhez. Nettó térfogata: 285 ml

DXN MORINZHI

DXN Morinzhi friss Morinda citrifoliából (ismertebb nevén Noni gyümölcsből) készül. Szigorú felügyelet és irányítás mellett dolgozzák fel, hogy 100%-osan tiszta és természetes legyen, és egyben a jótékony tápanyagokat is megtartsa. Élvezze a DXN Morinzhit szeretteivel a jó egészség és a vitalitással teli élet érdekében! Felhasználási javaslat: adjon 2 evőkanál Roselle Juice-t 200 ml hideg vagy meleg vízhez. Kétféle kiszerelésben kapható: 285 ml és 700 ml

DXN CORDYPINE

A DXN Cordypine a minőségi cordyceps és természetes erjesztésű ananászlé nagyszerű keveréke, mely számos olyan enzimet tartalmaz, ami szervezetünk számára nélkülözhetetlen. Tartósítószert és más adalékanyagot nem tartalmaz. Falhasználási javaslat: 20 ml Cordypine-t tegyen 180 ml hideg vízbe. Nettó térfogat: 700 ml

DXN VINAIGRETTE

A DXN Vinaigrette – Rizsecet Ganoderma kivonattal. A hagyományos erjesztéssel készül így nyeri különleges ízvilágát, és magas minőségét. Falhasználási javaslat: 30 ml Vinaigrette-et tegyen 200 ml hideg vízbe. Ízesítse mézzel, vagy fermentált gyümölcslével. Használhatja saláták készítéséhez is. Nettó térfogat: 700 ml

DXN ZHI MINT PLUS

Mentolos ízű cukorka édesítőszerrel, borsmenta olajjal és Ganoderma-kivonattal. Torokirritáció? Rossz lehelet? A DXN bemutatja az innovatív Zhi Mint Plus-t. Fogyasztásakor azonnal érezhető jeges hűvössége és nyugtató hatása. Nem csak a köhögést szünteti meg, megkönnyebbülést nyújtva a toroknak, hanem fogyasztásával frissnek és magabiztosnak érezhetjük magunkat. Nettó súly: 300 g (12 tasak x 25 g)

ZHI CA PLUS

Kávé ízesítésű cukorka Ganoderma-kivonattal. A DXN Zhi Ca Plus aromákban gazdag, kávéval ízesített édesség, melyet olyan fogyasztóknak készítettünk, akik korlátozni szeretnék a szervezetbe bevitt cukor mennyiségét. Kiváló minőségű, válogatott kávészemekből készült, melyet kiegészítettünk a ganodermakivonat jótékony tulajdonságaival. A DXN Zhi Ca Plus kielégíti édesség utáni vágyakozásunkat és energiával tölt fel. Nettó tömeg: 95 g (10 tasak x 9,5 g)

További italok, kávék, teák ITT!