• 2018.08.19

Az én kávém a krémkávé – megismerkedésem a kedvenc kávémmal

“Az ember lelke nem kávéra vágyik, és nem is kávéházra. Az ember barátra vágyik, a kávé csupán ürügy”./török közmondás./

A történet 2012 januárban indult ez a hónap komoly fordulópont volt az életemben. Ekkorra már betelt minden pohár és elegem lett minden korábbi próbálkozásból, hogy alkalmazotti szférában munkát találjak magamnak.
Elhatároztam 58 évesen végleg úgy döntöttem, hogy ezt az élet szakaszomat itt és most lezárom. Úgy gondoltam elég türelmes voltam 12 éven át keresni a munkahelyet,

Úgyhogy vettem egy nagy levegőt és beültem a cukrászdába egy sütire és egy habos krémkávé mellé, hogy átgondoljam a további életemet, újra megtervezzem, megoldásokat találjak bevételre magam számára.

Itt talált meg a volt szomszéd fiatal asszony Dr Farkas Anikó, akinek elmondtam, mire keresek megoldást.
Türelmesen meghallgatott, gondolkodott egy rövid ideig, majd megkérdezte tudnék- e heti 1-2 alkalomra helyet adni a munkája végzéséhez, ez is már lehet egy átmeneti megoldás a fent álló égető problémámra.

” Mindaddig, amíg a múltban élsz, nem találod meg a jövődet.”

“Minden nap egy varázslat! A varázsló meg Te magad vagy!”

Mivel jól ismertem Anikót azonnal igent mondta. Így mutatta meg nekem a munkáját a lehetőségek útját, és a termékeket, amelyben ott volt az én kedven krémkávém is.
A megszokott kávémat a legrövidebb idő belül lecseréltem erre az új sokkal jobb minőségűre, amiért a szervezetem igen hálás volt.
Én meg nagyon örültem ezeknek a lehetőségeknek, amiket itt kaptam.

Ekkor még nem tudtam azt, hogy mi mindet tudnak adni nekem, ezek a termékek és a kávézás örömei pluszba, csupán elfogadtam az élet által nyújtott megoldást.

Nem bántam meg semmit sem, mert ez az én krémkávém lépésről- lépésre, feladatról – feladatra szépen kezdte megváltoztatni az életemet, személyiségemet, anyagi helyzetemet.
Sokkal jobb szebb élet minőség felé vezet folyamatosan, jó magam is folyamatosan fejlődőm pozitív irányba.

Hálás vagyok magamnak a döntésem meghozataláért, és hogy Anikó azóta a mentorom, tanítóm lett. A közös munkánk eredménye az, hogy 2015. április hónapban elértem az első vezetői szintemet én is.
Mi közben Ő is sokat fejlődött, hisz az eltelt idő alatt egyetemi Docens, és itt a DXN-ben ez év tavaszán (2018. márciusban) gyémánt szintű vezető lett.

Szép egyenletes sebességgel haladok a saját céljaim, álmaim, vágyaim útján.

Természetesen mielőtt minden reggel elindulok ezen az utamon megiszom az én finom kedvenc DXN krémkávémat.
Hát ennyi mindent tudd adni pluszban ez a kávé, mivel szívesen megosztom ezeket az élményeimet másokkal is.

Úgy Gondolom:” Soha nem vagy túlkoros ahhoz, hogy felállíts egy új célt, vagy megálmodj egy új álmot és neki állj a megvalósításához!”

Végezetül: minden pillanat kincs, ami a tied becsüld meg jobban, és emlékezz, hogy az idő senkire sem vár!
A Tegnap történelem.
A Holnap rejtelem.
A ma ajándék!